Paviljon Katzler

Get your pass now!

Skip to content

SUVENIRI

Rječnik karlovačkog urbanog plemena

Knjiga kao suvenir? O da! Rječnik karlovačkog urbanog plemena je asocijativno-terapeutsko-nostalgični podsjetnik na Karlovac kojeg pamtimo ili ćemo ga tek upoznati. Specifični karlovački govor krije u sebi kolektivni duh Karlovca, pamti i filtrira cijelu jednu građansku povijest i upečatljivi je otisak jednog vremena. Putovanje kroz Rječnik karlovačkog urbanog plemena uvest će vas u zanimljivu priču o ljudima ovog grada.

SUVENIRI

Magneti

Magneti nam služe da ne trebamo brisati vrata hladnjaka na koja slažemo te male uspomene s putovanja. Time hladnjak postaje mjesto koje govori onoliko jezika koliki je broj zemalja koje smo posjetili. Magneti su mali isječci vremena i prostora koje ste posjetili. Napravljeni od svih vrsta materijala, privući će vas šarmom i postati komadić mozaika uspomena. Bez obzira da li su drveni ili keramički, veliki ili mali, svi su proizvod domaćih kreativnih snaga – karlovačkih umjetnika.

SUVENIRI

Razglednice

Razglednice su mali šareni kartončići s fotografijama ili grafičkim prikazima mjesta koje ste posjetili. Imaju dvojaku funkciju, jedna je vaša osobna uspomena, a druga poštivanje običaja da se javljate dragim ljudima slanjem razglednice poštom. Digitalno doba ne umanjuje čaroliju razglednica, one imaju svoje posebno mjesto u dimenziji skupljanja uspomena.

SUVENIRI

Karlovačka magla

Poput japanskog festivala trešnje, Karlovac ima svoj jedinstveni festival magle. Fraze „uhvatiti maglu“ (buzz off) ili „prodavati maglu“ (sell lights) u Karlovcu imaju vrlo konkretno značenje. Uhvatiti maglu foto-objektivom izazov je za fotografe, a mi ćemo vam vrlo rado prodati karlovačku maglu u staklenci kao suvenir. Karlovačka magla je 100% originalna i autentična, ekološki čista, s kontroliranim geografskim porijeklom. Prodaje se i kupuje isključivo s osmijehom!

SUVENIRI

Majice

Jel da da vam trebaju majice za presvuč? Iznosili ste sve one kaj imate u ormaru, sve sponzorske kaj ste dobili za džabe, čak i one lepe za kod doktora… Vreme je da s prozora s kojeg mašete susedima pokažete da imate stila i da ste pravi pravcati Karlovčan! Najkarlovačkije majice čekaju na vas!

SUVENIRI

Lidijin keramički kutak

Lidija Maček Stanić je Karlovčanka, umjetnica posebnog senzibiliteta koja svoju ljubav prema rodnom gradu pretvara u suvenire. Magneti žabe, minijature karlovačkog miljokaza, vaze u obliku povijesne povelje grada, pisanice i vesele karlovačke babice pričat će vam priču o Karlovcu još dugo nakon što se vratite doma.

SUVENIRI

Nelin keramički kutak

Nela Zovko je karlovačka umjetnička duša čiji prsti pretvaraju bezličnu masu gline u suvenirsku čaroliju veselih boja i oblika. Njezin keramički kutak dinamična je priča o gradu koji pleše s lišćem parkova i u čijem srcu teku četiri rijeke. Mali razigrani keramički suveniri njena su specijalnost, a bit će vaš dobitak i uspomena na Karlovac.

SUVENIRI

Uokvireni Karlovac

Kad poželite uzeti za uspomenu pogled na Karlovac, nudimo vam uokvireni dio sjećanja, zaustavljeni trenutak u obliku fotografije ili originalnog akvarela karlovačkih umjetnika. Bit će to najljepši ukras na zidu vašeg doma, uspomena na Karlovac obogaćena vašim
osobnim iskustvom boravka u gradu na četiri rijeke, vaš mali zavjet mjestu kojeg ste posjetili.