Najmanje jaslice u gradu

Pred vama su najmanje jaslice u gradu. 
Najmanje su zbog dimenzija, sve ostalo u njima je veliko. I trud i ljubav i zahvalnost.
Napravljene su u orahovoj ljusci s keramičkim figurama, a život su im udahnule vješte ruke Blaže i Nele iz Kreativnice – kreativne radionice Udruge osoba s invaliditetom Karlovačke županije. 
Jaslice u orahovoj ljusci nisu ništa novo na svijetu. Uvijek ispočetka netko napravi neku verziju najmanjih jaslica, kao što napravi i najveće ili bilo koje s naj predznakom. Izgleda da volimo taj naj. Najmanje jaslice ikad napravljene u svijetu smještene su u ušicu igle, tako da ove naše karlovačke sigurno nisu najmanje na svijetu, ali su najmanje u Karlovcu koje su javno izložene. 
Najmanje su zbog svojih dimenzija, s najmanjim keramičkim figurama napravljene vještim rukama Blaže i Nele iz Kreativnice na Korzu – kreativne radionice Udruge osoba s invaliditetom Karlovačke županije Kreativne radionice UOSIKAŽU. Navratite u Kreativnicu da vidite što rade, ako već niste! 
U engleskom jeziku, fraza „in a nutshell“ znači slično kao i u hrvatskom – jezgrovito. Očito je da je simbolika ista bez obzira na jezičnu barijeru. Da, jaslice u orahovoj ljusci upravo su takve, jezgrovito pričaju veliku priču o tradiciji i običajima, one su suština svih velikih priča. Ponekad male stvari imaju bolju priču od velikih, samo je treba pažljivo pročitati. Ako čitate srcem, vidjet ćete da se u njoj krije trud, ljubav i zahvalnost. Naše male jaslice nemaju puno elemenata, one su jezgra „in a nutshhell“. 
Izlog Paviljona Katzler je mali izlog velike povijesti. Najviše nas veseli kad udružimo snage i napravimo priču s nekoliko glavnih likova, pa se krug dobrih vibracija koncentrično proširi na obližnje ulice, na cijeli kvart i grad, i osvijetli neke mračne kutke života i svijeta. Pa u priču uđu Nela i Blaža iz Kreativnice na Korzu, Dunja s idejom dizajna izloga, Elvira sa savjetima i materijalom za uređenje izloga, Marina, Nikolina i Anđelka iz Turističke zajednice s osmijehom i podrškom, Dinko s fotografijama koje oduzimaju dah, Demjan s engleskim frazama, Jasna iz Borova (ona zna zašto)… 
Dragi Karlovčani, vi predivni ljudi, hvala vam na podršci!
Sretan Božić svima!
Voli vas ekipa iz Paviljona Katzler!